lunes, 29 de julio de 2013

LA FOTO DE LA SETMANA: "La Vida se abre camino" i "De menú: carn i verdura"

Per motius de força major, LES FESTES DE MOROS I CRISTIANS...!!! (malgrat que després de prous anys sense faltar a aquest "desmadre", enguany no he estat....esnif!!!), de nou m'he retrasat en l'entrega de la Foto de la Setmana, per lo que ací teniu dos entrades!!!!

"La Vida se abre camino"
En el riu Algar a 19 de juliol de 2013

Amb aquesta famosa frase del Dr. Malcom en la novela Parque Jurásico de Michael Crichton, vulc referir-me i destacar al protagonista de la Foto de la Setmana, uno dels dos polls de Gall de canyar (Porphyrio porphyrio) que vaig poder vorer i fotografiar, ja que ens demostra que si la deixem tranquila, la Natura es capaç de obrir-se camí en les condicions més extremes. Després de ser reintrodüit en març de 2012 i que molt possiblement ja criara eixe mateix any; enguany ho torna a fer i amb la participación d'exemplars salvatges (no alliberats en 2012), doncs uno dels pares d'aquestos pollets no es trobava anellat!!!!, com podeu comprovar en la foto.

Dessitjar-los als polls que puguen continuar "obrint-se camí" al riu Algar, tal i com han fet els seus progenitors i així continuar l'expansió d'aquesta preciosa especie als nostres zones humides.

 
DADES FOTO:
Canon EOS 60 D,  objetiu 300 mm F/4, trípode i amagatall mòbil.
Modalitat de foto: Exposició manual
Tv (Velocitat d'obturació): 1/160
Av (Valor d'abertura): 6.3
Tipus de medició: Medició puntual
Compensació de l’exposició: 0
Velocitat ISO: 200

Una sola Foto de la Setmana, però hi havien més:





"De menú: carn i verdura"
Al riu Amadori a 22 de juliol de 2013

No em canse de mirar i fotografiar a aquesta joia amb plomes; el Blauet (Alcedo atthis), per lo que ja li vaig dedicar una entrada a al blog: http://ulladesnaturals.blogspot.com.es/2007/11/lera-digital-lencs-del-blauet.html. En eixe cas les fotos estaven fetes a Sella al 2005 i avuí la Foto de la Setmana torna a ser el Blauet, però aquesta vegada fotografiat al riu Amadori al seu pas per La Vila.

Ja havia vist en varies ocasions com un blauet s'escabuçava i sortia de l'aigua amb una larva de Parotet (libél·lula), però no ho havia pogut captar amb la càmera fins l'altre dia!!!!!; però a més a més, el blauet de l'altre dia (blaueta en aquest cas), tambè havia agafat un tros d'una planta aquàtica junt al parotet i per molt que ho va intentar no va poder desfer-se d'ella i finalment se la va tindre que engolir junt a la larva, una ració de carn i un altra de verdura!!!!

 
DADES FOTO:
Canon EOS 60 D,  objetiu 300 mm F/4, trípode i amagatall mòbil.
Modalitat de foto: Exposició manual
Tv (Velocitat d'obturació): 1/160
Av (Valor d'abertura): 7.1
Tipus de medició: Medició puntual
Compensació de l’exposició: 0
Velocitat ISO: 100

Una sola Foto de la Setmana, però hi havien més:






Salutacions i fins la semana que ve!!!!!

Santa el makilet

No hay comentarios:

Publicar un comentario

DEIXA EL TEU COMENTARI