domingo, 23 de noviembre de 2014

DIARI AMAGATALL "JUANIN": Dia de "escribanos"

En Aitana a 22 de noviembre de 2014

De nou tornem a realitzar una sessió al nostre amagatall en la serra d'Aitana. A destacar la presencia quasi continua de les dos espècies de "escribanos": el Sit (escribano mostesino) i el Safraner (escrbano soteño).
Però sobretot resaltar la segona vegada en aquest amagatall que podem disfrutar de la presencia del TRENCAPINYOLS ó ESCLAFALLEDONS, com es conegut a Denia (informació de Joan Sala) i que en castellà es el Picogordo (Coccothraustes coccothraustes). En aquest cas va ser una femella que ha baixat a beure durant una breu estona, en la que tan sols m'ha donat temps a fer un video, del que he tret aquestes fotos (resolució video en HD 1280x720 pixels):




Safraner mascle (Escribano soteño, Emberiza cirlus)





Sit de monte (Escribano montesino, Emberiza cia):



Tambè va fer acte de presencia un Xenot mascle (Curruca cabecinegra, Sylvia melanocephala), que va estar alimentant-se al menjador que tenin instal·lat de les restes d'un Perelló o "Pero" (varietat rara de poma, pareguda a una pera i que es cultiva en alguns llocs de la muntanya d'Alacant):


Aprofite tambè aquesta entrada per a pujar un parell de fotos de les primeres proves de fotografiar a l'Aguila xotera (Aguila real, Aquila chrysaetos) en Aitana. No vaig tindrer la sort de que vinguera l'aguila, però si que em varen visitar altres habitants de la serra. Estracta d'un exemplar jove d'Arruí, un del animals introduïts al nostre territori que més polèmica està generant:




Salutacions.

Pepe Santamaria "Santa"
Ullades Naturals

No hay comentarios:

Publicar un comentario

DEIXA EL TEU COMENTARI