viernes, 30 de noviembre de 2007

L'ERA DIGITAL: "L'encís del Blauet"

Riu de Sella. En l'estiu del 2005

Com a altres fotógrafs de fauna, el Blauet (Alcedo atthis) es un ocell que per moltes raons, ens encisa i ens atrau irremediablement; fent que el busquem per tots els racons. Tal vegada siga el seu magnífic plomatge, o les seues costums de pescador; siga el siga la veritat es que no ens cansem mai de fotografiar-lo o tan sols de disfrutar mirant-lo.

El seguent reportatge està fet al riu Sella o de Sella, gràcies sobretot a una persona que reflexa com pocs, el nom amb el que el van batejar: Un mil·lió de gràcies Amable.


Este va ser el primer exemplar que varem localitzar. Probablement es tracte d'un mascle i com podeu comprobar, el Baluet pesca tot el que nada per baix seua i tinga una mida inferior als 10 centímetres; com el cullerot de la foto de dalt.




Estes quatre fotos següents, corresponen a una femella, com pot apreciar-se per la coloració vermella tan intensa i estesa que té en la part inferior del bec. En una d'aquestes fotos es pot apreciar com obri el bec el animal; moltes vegades fan este gest per tal de boçar les egagròpiles que fabriquen, i que no son mi més ni menys que els restes no digerits de les seues preses.
Equipo: Canon 350 D, objectiu 300 mm, amagatall, trípode i matinar...
Dades fotos: Velocitat de 1/125 a 1/250 i diafragmes des de f/4 a f/8.

1 comentario:

DEIXA EL TEU COMENTARI