sábado, 22 de junio de 2013

LA FOTO DE LA SETMANA: "L'espectacular Tapenera"

Al Paraís (La Vila Joiosa) a 16 de juny de 2013

No puc deixar de maravellar-me al vorer l'espectacular floració d'aquesta planta, i més veient els ambients on creix, doncs son llocs amb molta aridesa, pobres en nutrients i de sols inestables, on quasi ninguna altra planta l'acompanya. D'ahí que no puc evitar para a admirar-les i si puc fotografiar-les cada vegada que me'n trobe una.

Pero com tots sabeu no acaebn ací "les bondats" d'aquesta maravillosa planta, a més a més ES COMESTIBLE!!! Les botons florals abans d'obrir-se (les tàpenes) i les fruíts (alcaparrons) des de sempre s'han menjat adobat en salmorra, i ben bons que están.

Per tot açò la TAPENERA (Capparis spinosa) tambè anomenada "taperera" es sense duptes una de les plantes mediterrànies que més admiració i respete em susciten.

Respecte a la foto de la semana he volgut mostrar una visió diferent de la tapenera, creant aquest contrallum per tal de resaltar eixos òrgans masculins (estambres) que son de color clar i permeten al pas de la llum al seu través.


 
DADES FOTO:
Canon EOS 60 D,  objetiu Canon 28-105 mm
Modalitat de foto: Prioritat d'abertura AE
Tv (Velocitat d'obturació): 1/250
Av (Valor d'abertura): 10.0
Tipus de medició: Medició puntual
Compensació de l’exposició: 0
Velocitat ISO: 100


Una sol foto de la semana, però hi havien més...

Aquestes fotos de Fenollasa (Thapsia villosa) son del passat dia 13 de juny passejent per Aitana. L'aire que feia i el contrallum em van ajudar a buscar i crear una imatge que podriem catalogar de "surrealista", tractant de buscar un efecte pictòtic.


Tal vegada m'agrada més la versió en blanc i negre...



Salutacions i fins la semana que ve, en la que vos tinc preparada una de "les bones"...

Santa el makilet

No hay comentarios:

Publicar un comentario

DEIXA EL TEU COMENTARI